Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók
Nyíl ikon

Ebben a menüpontban a sebkezeléshez kapcsolódó aktualitásokat, linkeket, cikkeket gyűjtöttünk össze, kiegészítve a témához tágabban kapcsolódó információkkal.

Applikációval az amputációk ellen

Array

1 éves tervezés, fejlesztés után elindult a végtagmentő applikáció, melynek célja a MEROVA módszer széles körű elterjesztése, a Magyarországon élő cukorbetegek megfelelő tájékoztatása, valamint a cukorbetegségek és a vénás keringési betegségek szövődményei miatt veszélyeztetett végtagok megmentése.

A módszert Dr. Mecseky László, Dr. Rozsos István, Dr. Vadász Gergely  dolgozta ki, alkalmazásával több ezer végtag mentését tette lehetővé az elmúlt 25 évben.

Európában Magyarország sajnos élen jár az amputációk számában, pedig ezek a beavatkozások az esetek többségében megelőzhetők lennének megfelelő tájékozottsággal és körültekintő ellátással. Az elhamarkodott amputációk visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el az egyén, a család és a társadalom szintjén is, emellett hatalmas terhet

rónak a rehabilitációs ellátásra.

A megoldást az egészségügy innovációjában és a prevenció előtérbehelyezésében látjuk.

Applikációnk tudástára erre a módszerre épül, melynek segítségével mind a betegek, mind orvoskollégáink közelebb kerülhetnek a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek szövődményeinek sikeres kezeléséhez, és ezáltal a végtagok megmentéséhez.

Segítségnyújtás cukorbetegeknek, visszérbetegeknek, valamint az ezen betegségek szövődményeitől szenvedőknek

Állapotfelméréssel segítjük a problémával küzdőket, válaszaik alapján felállítjuk a kórlapot és diagnózist, majd tanácsokkal és javaslatokkal látjuk el a gyógyulása érdekében.

Asszisztensünk rendszeres emlékeztetőt küld a fontos napi teendőkről, mindemellett táplálkozási, lábápolási, gyógytorna segédeink folyamatos naprakész információkkal segítik a beteget minden olyan hasznos tanáccsal, amit a mielőbbi gyógyulása érdekében orvosi beavatkozás nélkül is megtehet. 

Szakmai tanácsadás orvoskollégáknak és egészségügyi szakdolgozóknak

Zárt orvosi felületünkön konkrét esettanulmányokkal segítjük kollégáink sikeres gyógyítását. A helyes példák szemléltetése mellett sebfázisnak megfelelő recept felírási segédekkel, kezelési - és kiegészítő terápiás javaslatokat adunk. Mindemellett konferencia naptár és SOS vonal is elérhető. Amennyiben hozzáférést szeretne kérni a zárt orvosi felülethez, kérjük, írjon az info@vegtagmento.hu e-mail címre.

Applikációnk mind IOS mind Android eszközökön elérhető, így biztosítva a széles körű hozzáférést. Újdonságainkról a www.vegtagmento.hu oldal blogján és közösségi média oldalainkon tájékozódhat ( facebook.com/vegtagmento ) . Mentsünk végtagot, mentsünk életet!

Az applikáció használata nem helyettesíti az orvosi kezelést, csupán kiegészítő jelleggel tanácsokkal lát el és megkönnyíti a cukorbetegséggel és visszérrel való együttélést. Cukorbetegség esetén minden esetben kérjen orvosi segítséget, és kövesse az orvosa utasításait.