Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók
Nyíl ikon

Ebben a menüpontban a sebkezeléshez kapcsolódó aktualitásokat, linkeket, cikkeket gyűjtöttünk össze, kiegészítve a témához tágabban kapcsolódó információkkal.

Tájékoztató videósorozat cukorbetegek számára

Array

A cukorbetegek számára hasznos információkkal szolgálnak az alábbi videók, amelyek a Cukorbetegek Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ) DiabPont online programjának keretében készültek el a HARTMANN-RICO Hungária Kft. szakmai támogatásával. A videókat a következő hetekben folyamatosan töltjük fel oldalunkra sebkezelés, otthoni lábápolás, fertőtlenítés, otthoni diagnosztika és még számos érdekes témában,  kiváló szakemberek tolmácsolásában.

 

Elérhető videók:

 

A cukorbetegség korai bőrtünetei

Prof. Dr. Daróczy Judit előadásában a cukorbetegség korai bőrtüneteit ismerteti és számos gyakorlati tanácsokat ad a szövődmények megelőzése érdekében.

 

Kompressziós kezelés

Előadásában Dr. Rédling Marianna bőrgyógyász szakorvos a kompressziós terápia alkalmazását mutatja be: hogyan működik a kompressziós kezelés, mikor javasolt és mikor nem alkalmazható, mire kell ügyelni az alkalmazás során.

 

Amit tudni/tenni kell, hogy a lábát ne veszítse el!

Dr. Rozsos István sebész, érsebész szakorvos előadásában a diabéteszben illetve érszűkületben szenvedőknek ad hasznos tanácsokat a szövődmények megelőzése és a végtagvesztés elkerülése érdekében.

 

Idős cukorbetegek komplex sebeinek ellátása egy geriáter szemével

Dr. Takács Katalin belgyógyász, geriáter, palliatív szakorvos előadása.

 

A nem gyógyuló sebek "intelligens" kezelése

Dr. Gajdos Gábor sebész, traumatológus szakorvos a korszerű eszközök alkalmazásának fontosságára hívja fel a figyelmét előadásában.

 

Cukorbetegek lábápolása

Biriné Mika Borbála podiáter előadása a cukorbetegek lábápolásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

 

Sebkezelés a körzeti nővér szemével

A videóban Beczéné Németh Ilona ápoló foglalja össze a diabéteszes láb kötözésével és ápolásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

Gyakorlati tanácsok a sebkezelésről

Kozma-Jung Andrea sebkezelő specialista előadásában a számos gyakorlati tanácsot és esetbemutatást oszt meg a sebek kezelésével kapcsolatban.